top of page

Nuorten pyhiinvaellus Pohjois-Makedoniaan 11.-18.5.2024

Nyt olisi erinomainen tilaisuus lähteä yhteiselle pyhiinvaellusmatkalle loistavassa seurassa! Oulun hiippakunnan nuorille on tarjolla viikon matka Pohjois-Makedoniaan, jossa pääsemme vierailemaan vanhoihin luostareihin ja kirkkoihin sekä viettämään aikaa rennoissa merkeissä yhdessä. Matkan järjestäjinä ovat Oulun hiippakunta ja sen seurakunnat, ja matkanjohtajana toimii metropoliitta Elia.


Piispan lisäksi vastuunkantajina toimivat hiippakuntasihteeri Artturi Hirvonen, kanttori Markus Hänninen ja kasvatustyöntekijä Lidija Cederström-Hänninen. Lisäksi mukana on ohjaajakoulutuksen saaneita kokeneita nuoria aikuisia seurakunnista.


Matkalle valitaan hakemusten perusteella 10 nuorta Pohjois-Suomen ortodoksisesta seurakunnasta ja 10 nuorta Tampereen ortodoksisesta seurakunnasta (15-25-vuotiaita).HAKEMINEN MATKALLE


Lähetä avoin hakemuksesi viimeistään 29.2.24 omaan seurakuntaasi osoitteella tuukka.rantanen@ort.fi (Pohjois-Suomen ortodoksinen seurakunta) tai lidija.cederstrom-hanninen@ort.fi (Tampereen ortodoksinen seurakunta)


Hakemuksessa voit kertoa haluamallasi tavalla itsestäsi, esim. persoonastasi, harrastuksistasi, suhteestasi kirkkoon jne. Kuulemme mieluusti, miksi juuri sinä olet sopiva ehdokas tälle matkalle. Muista kertoa myös yhteystietosi ja ikäsi.


Valinnat tehdään heti hakuajan päätyttyä toteuttaen mahdollisimman tasaista maantieteellistä kattavuutta koko hiippakunnan alueelta. Valmistaudu vahvistamaan osallistumisesi pikaisesti saatuasi tiedon valinnasta.LENNOT


Lento Helsingistä lähtee lauantaina 11.5. klo 12.30 Välilasku on Istanbulissa ja Skopjeen saavutaan klo 19.30

Paluulento Skopjesta Istanbulin kautta Helsinkiin on lauantaina 18.5. 8.40-18.35.

Kulkeutuminen lentokentälle/mahdollinen yöpyminen Helsingissä tarkentuu myöhemmin.Matkaan valittavilla tulee olla:

– voimassaoleva passi

– oma matkavakuutus

– valmius maksaa 200 € omavastuuosuus matkastaMatkan alustava suunnitelma:

Lauantaina illalla saapuminen Skopjeen. Viikon aikana vierailuja eri luostareissa ja tutustumista Pohjois-Makedonian eri kaupunkeihin. Vierailemme kulttuurihistoriallisesti merkittävässä Ohridin kaupungissa, jossa on useita keskiajalta säilyneitä kirkkoja ja luostareita sekä Balkanin vanhin järvi, Ohrid-järvi.Lisätietoja:

hiippakuntasihteeri Artturi Hirvonen artturi.hirvonen@ort.fi

pappi Tuukka Rantanen tuukka.rantanen@ort.fi

kasvatustyöntekijä Lidija Cederstrom-Hanninen lidija.cederstrom-hanninen@ort.fibottom of page