top of page

Oulun hiippakunnassa pääsee kirkkoon helluntaina

Oulun ortodoksisessa hiippakunnassa Herran taivaaseenastumisen sekä helluntain (Pyhän Kolminaisuuden) juhlakaudella pääsee osallistumaan jumalanpalveluksiin eri puolilla hiippakuntaa seuraavasti:


Tampereen seurakunnassa Tampereen Pyhän Aleksanteri Nevskin ja Pyhän Nikolaoksen kirkkoon otetaan ilmoittautumisella 40 henkilöä, jotta turvavälit saadaan pidettyä. Vain helatorstain liturgiaan ja sunnuntailiturgioihin tarvitsee erikseen ilmoittautua. Ilmoittautumiset Tampereen kirkon vahtimestarille.


Vaasassa Pyhän Nikolaoksen kirkkoon otetaan enintään 30 henkilöä sekä Kokkolan pyhien Simeonin ja Hannan rukoushuoneeseen enintään 50 henkilöä ilman ilmoittautumista.


Porissa Pyhän apostoli ja evankelista Johannes Teologin kirkossa jumalanpalveluksiin osallistuvien enimmäismäärä on 20 henkilöä. Arkipäivien ja lauantain jumalanpalveluksiin ei tarvitse ilmoittautua. Sunnuntailiturgiaan ilmoittautuminen Porin kirkon diakonille.


Oulun seurakunnassa Pyhän Kolminaisuuden katedraalin kaikki jumalanpalvelukset, mukaan lukien sunnuntailiturgiat, toimitetaan avoimin ovin, 17.5. alkaen. Katedraalin jumalanpalveluksiin ei siis tarvitse enää ilmoittautua. Myöskään erillisiä liturgian jälkeen pidettäviä ehtoollisrukoushetkiä ei enää toimiteta.


Lapin seurakunnan kirkoissa ja Rovaniemellä Petsamo-salissa toimitettaviin jumalanpalveluksiin on mahdollista osallistua niin monta henkilöä kuin kahden metrin turvavälien puitteissa on mahdollista. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Jumalanpalveluksissa ja muissa seurakunnallisissa tilaisuuksissa henkilökunta antaa tarkempia ohjeita.


Kajaanin seurakunnassa pääsee jumalanpalveluksiin Kajaanin Kristuksen kirkastumisen kirkossa osallistumaan ilman erillistä ilmoittautumista enintään 30 henkilöä turvaväleillä.


Kaikissa seurakunnissa suositellaan vahvasti kasvomaskien käyttämistä jumalanpalveluksissa. Tarkemmat tiedot jumalanpalveluksista ja yhteystiedot mahdollista ilmoittautumista varten löytyvät seurakuntien omilta nettisivuilta.


Alueittain vaihtelevasta pandemiatilanteesta johtuen tilanne elää ja uutista päivitetään.

Uutista muokattu ja päivitetty viimeksi 17.5.2021, klo 15.40.
Opmerkingen


bottom of page