top of page

Ukrainalaisia koululaisia Kajaanissa

Torstaina 7.4. otettiin Kajaanissa iso askel, kun Ukrainasta paenneita peruskouluikäisiä lapsia vieraili Kristuksen kirkastumisen kirkossa yhdessä opettajiensa ja tulkkien kanssa. Mukana oli myös kaksi isoäitiä. Yhteensä heitä oli 29.


Isä Reijo Marjomaa kertoi koululaisille tulevista palveluksista, lastenkerhoista, seurakunnan palveluista ja kirkkaan viikon koululaispalveluksesta, johon he tulevat yhdessä äitiensä ja mummojensa kanssa.


Lapset olivat erittäin ilahtuneita nähdessään ”oman” papin ja oman tutun kirkon.

Isä Reijo keskusteli 14-vuotiaan Natalian kanssa, hän puhui jonkin verran englantia ja kertoi että vain suuremmissa kaupungeissa on englannin opetusta. Koko ryhmässä vain kolme lasta osasi jotenkin englantia.


Erittäin koskettava oli se hetki, jolloin he spontaanisti pyysivät rukoilemaan Ukrainassa olevien isiensä, setiensä ja muiden sodassa olevien puolesta, ja he sytyttivät yhdessä tuohuksia heille. (kuva) Sen jälkeen he kirjoittivat nimiä rukouspyyntölistoihin.


Isä Reijo on varma, että tapaaminen mursi jäätä ja ensi viikonvaihteen jumalanpalveluksissa Kajaanissa nähdään paljon ukrainalaisia. Kovasti oli kiinnostusta myös pääsiäisen palveluksiin.


Myös taloudellisesta avusta oli puhetta. Osalla lapsista ei ole vielä kunnon vaatteita tai kenkiä. Paljon muustakin on pula.


Opettaja kertoi, että lapset osaavat jo 100 suomenkielen sanaa. Kesällä he muodostavat jo lauseita.Teksti: Artturi Hirvonen ja Reijo Marjomaa Kuva: Reijo Marjomaa

bottom of page