top of page

Yksi ehdolle Tampereen kanttorin toimeen


Tampereen ortodoksisen seurakunnan kanttorin avoinna olleeseen toimeen saapui yksi hakemus. Metropoliitta Elia on asettanut ainoalle vaalisijalle TM Sari Ahposen.


Sari Ahponen (s. 1968) on suorittanut teologian maisterin tutkinnon Itä-Suomen yliopistossa kirkkomusiikin suuntautumisvaihtoehdossa maaliskuussa 2023. Lisäksi hän on suorittanut musiikinohjaajan tutkinnon Jyväskylän konservatoriossa pääaineenaan kuoronjohto vuonna 1996. Hän on myös suorittanut klassisen yksinlaulun C-kurssitutkinnon Itä-Helsingin musiikkiopistossa vuonna 2022.


Ahponen on toiminut kanttorin sijaisena Tampereen seurakunnassa maaliskuusta 2023 lähtien sekä aiemmin, vuonna 2022 Helsingin seurakunnassa Hämeenlinnan toimintapisteessä.


Seurakunta päättää, haluaako se kuulla hakijaa koepalveluksissa, ja jos ei, niin seurakunnanvaltuusto voi tehdä päätöksen piispan suorittaman ehdokasasettelun pohjalta.Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Pohjois-Suomen seurakunnan valtuusto päätti 2.9. Rovaniemellä pitämässään kokouksessa valita Ivalon papin toimeen pastori Heikki Harvolan sekä Oulun kanttorin toimeen Leena Lomun. Lisäksi metropoliitt

bottom of page